NIEUWS

Oldtimerrace 2017

september 1st, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Oldtimerrace 2017

De negende editie van de Oldtimer race van de Kust Surfvereniging Noordwijk was er een om een puntje aan te zuigen. Een stralend blauwe lucht, een overtuigend zonnetje en in de middag trok de wind even aan. Dat was het moment waarop de deelnemers hun old-school windsurfgear te water lieten. Twintig oldtimer en zeilen in bonte retrokleuren; het was weer een spektakel, ook voor het enthousiaste publiek aan de branding.

[…]

Gezocht enthousiaste sunday begeleiders!

april 5th, 2017|Reacties uitgeschakeld voor Gezocht enthousiaste sunday begeleiders!

Ben jij die enthousiaste surfdude of chick die wij zoeken?

  • Lijkt jou het super leuk om aankomende zomer, op zondag ochtend, kids tussen de 8 – 12 te begeleiden in verschillende surfsporten?
  • Ben jij een enthousiaste surfdude of chick?
  • Ben je graag bij de KSN op het strand en in het water?
  • Salaris tussen de €6 en €10 euro per uur (leeftijdsafhankelijk)

De Sunday’s 2017 zijn op:

  • 21 mei kickoff (bij slecht weer 28 mei)
  • Zondagenochtend 11 juni t/m 10 september  van 09.00 uur tot 12.30 uur

Natuurlijk hoef je niet elke zondag […]

Oldtimerrace & Beachparty groot succes

augustus 26th, 2015|Reacties uitgeschakeld voor Oldtimerrace & Beachparty groot succes

22 aug. 2015: een blauw dakkie en voldoende wind voor de oldschool surfers. Zestien teams waaronder een met drie jeugdige surfers zorgden voor een mooie race. Een team viel in de eerste heat al uit wegens materiaalpech. De winnaars van deze editie zijn OTR-sponsor Kees en yearroundsurfer Dick die de nummers één van vorig jaar -Jean Louis en Koen- te snel af waren. ZVN/KSN-leden Leen en Han Peter behaalden de derde plaats.

Wegens voorgaand succes werd ook dit jaar weer een SUP-funrace gehouden. Het aantal supboards werd flink overtroffen door het grote aantal enthousiaste deelnemers waardoor in estafettevorm gestreden moest worden.

De […]

KSN haalt opgelucht adem

februari 5th, 2015|Reacties uitgeschakeld voor KSN haalt opgelucht adem

Vanavond spreekt Marcel Blok op de radiozender over de tumult rondom de vastbouwplannen en locatie van het KSN clubgebouw. Reeds anderhalf jaar leefden wij in de veronderstelling dat de Noordwijkse politiek de verenigingen op het strand een permanente plek wilde bieden.
Naar aanleiding van een zienswijze ingediend door de firma van der Berg, vond de wethouder het verstandig om eerst een onderzoek in te lassen. Dit onderzoek, een risico analyse / veiligheidsonderzoek, zou moeten uitwijzen of kitesurfen veilig genoeg is op de lokatie van de KSN, met als eventueel gevolg dat het clubgebouw van de KSN verplaatst zou worden naar een andere, veilige […]

Bootgebruik

augustus 16th, 2014|0 Comments

We hebben een nieuw beleid voor het gebruik van de boot. Rik de Jong voert dit beleid uit samen met een aantal andere leden. In samenwerking met de reddingsbrigade zijn een aantal leden opgeleid om met de boot te mogen varen. Deze leden kunnen andere leden ook opleiden. De boot mag alleen gebruikt worden als er een KSN schipper aan boord is. Ook is het verplicht dat kinderen die meegaan met de boot een zwemvest aan hebben. De kosten voor de benzine moeten betaald worden door de mensen die de boot gebruiken. Dit betekent dat de groene jerrycans na gebruik direct moeten […]

Kiteregels KSN

augustus 16th, 2014|0 Comments

Afgelopen weken kon er weer volop gekite worden. Ook op zomerse dagen was er wind. Er zijn leden die zich niet aan de regels houden. Het is verboden om te kiten in de branding. Het is de bedoeling dat je eerst uit vaart en daar kun je dan voluit gaan. Zwemmers hebben altijd voorrang. We mogen kiten bij de club, maar zwemmers en strandbezoekers mogen hier geen last van ondervinden. Beginnende kiters moeten naar Katwijk of naar Beachbreak. Het is niet toegestaan om te kiten bij de club als je nog geen hoogte kunt houden.

Nieuw bij KSN: yogales op zondagochtend

juli 16th, 2014|0 Comments

Yogabeach geeft vanaf zondag 29 juni iedere zondagochtend om 11.00 uur een yogales voor surfers voor de leden van de KSN. Ervaar de voordelen van yoga of je nu een kiter, supper of golfsurfer bent. Bij yoga voor surfers versterken en rekken we de spieren die nodig zijn voor het surfen zodat je minder gevoelig bent voor blessure’s, maar er is aandacht voor het hele lichaam. Yoga maakt lichaam en geest soepel en sterk en zorgt voor een betere balans en focus. Ook als je geen actieve surfer bent, ben je van harte welkom. De lessen zijn geschikt voor iedereen: […]

Nieuw bij KSN: suples voor dames op zaterdagochtend

juli 10th, 2014|0 Comments

Naast de Friday Sessions voor tieners, Sunday Sessions voor de jeugd is er nu ook de SUPsistas op zaterdagochtend! SUPsistas is zowel voor beginners als gevorderde SUPsters. De eerste bijeenkomst van de SUPsistas is aanstaande zaterdag 12 juli om 10.30! Suppen is voor vrouwen de ideale sport om op het water te zijn en ook door de training van de core-spieren een spectaculaire figuurverbeteraar. In Amerika is het zo’n hype dat veel celebs ook dagelijks op de plank staan. Cameron Diaz, Kate Hudson, Jennifer Aniston, Lindsey Lohan en Nicole Ritchie zweren bij een workout op een SUP!Voor wie is de […]

WK gekte bij KSN merkbaar

juni 19th, 2014|0 Comments

De WK gekte is ook merkbaar bij de KSN. Er is een groot scherm waarop alle wedstrijden kunnen worden bekeken. Het clubhuis is goed afgeplakt, waardoor het beeld goed is. Maandag 23 juni wordt er gebarbecued zodat er tijdens de rust gegeten kan worden. Aanmelden kan via secretariaat of Facebook evenement van KSN.

 

OLDTIMERRACE 2017

De negende editie van de Oldtimer race van de Kust Surfvereniging Noordwijk was er een om een puntje aan te zuigen. Een stralend blauwe lucht, een overtuigend zonnetje en in de middag trok de wind even aan. Dat was het moment waarop de deelnemers hun old-school windsurfgear te water lieten. Twintig  oldtimer en zeilen in bonte retrokleuren; het was weer een spektakel, ook voor het enthousiaste publiek aan de branding.

 Een aantal deelnemers had zich al warm gedraaid tijdens de SUP-contest  eerder die dag dus aan sportiviteit en uithoudingsvermogen geen gebrek. Wel hadden sommigen te kampen met wat materiaalpech zoals een afgebroken giek  maar gaven zich niet gewonnen. Tot aan het eind toe werd er heftig gestreden om de felbegeerde Oldtimer Bokaal die uiteindelijk werd gewonnen door het illustere duo List&Bedrog: Koen Keijzer en Jan Louis Flier.