top of page

Update!! Testpalen TU Delft

Bijgewerkt op: 27 feb. 2020

OPGELET!!!!


De universiteit van Delft heeft het plan om in Februari en Maart 2020 een groot veldwerk uit te voeren op het strand bij Noordwijk. Voor het veldwerk zullen tegenover Breakers Beach House (op de hoogte van Hotel Huis ter Duin) meerdere palen met meetinstrumenten in zee geplaatst worden om waterbewegingen en waterhoogtes te meten. Omdat de palen een gevaar kunnen opleveren voor watersport activiteiten willen wij jullie hierbij informeren over de werkzaamheden in deze periode.


De palen zullen met behulp van water in de zandbodem gespoten worden. Onderstaande figuren geven een indicatie hoe de palen er uit komen te zien en waar de palen geplaatst gaan worden ten opzichte van Breakers Beach House. Er zullen maximaal drie palen met meetinstrumenten in de zee-richting geplaatst worden en voor de veiligheid worden er ook twee palen ten noorden en zuiden van de locatie geplaatst. De locaties van de palen zijn zodanig gekozen dat de instrumenten minimaal een meter onder water staan met laag water. De palen zijn zodanig lang dat ze altijd boven water uitsteken en voor de veiligheid worden de palen voorzien van duidelijke visuele signalen zoals gele boeien en borden.


UPDATE


Op 13 Februari zijn de palen in zee geplaatst voor het Scanex 2020 onderzoek. De opstelling bestaat uit drie waarschuwingspalen (WB) en een meetpaal (MP) (zie foto en overzichtstekening). Op de meetpaal zijn de instrumenten geplaatst en de lengte van de paal is beperkt om invloed van het bewegende water op de paal te beperken en daarmee onze metingen niet te verstoren. De opstelling wijkt iets af van de eerder gecommuniceerde opstelling. Het is kleiner geworden (minder palen in de zeerichting). Dit was het meest haalbare voor ons.De coördinaten (in Rijksdriehoekstelsel) zijn aangegeven in onderstaande tabel. De palen zijn rondom de laagwaterlijn geplaatst. Alle palen zijn voorzien van een gele verflaag en de waarschuwingspalen zijn tevens voorzien van reflectoren en een bord.  De meest zeewaartse paal is tevens voorzien van een radarreflector.


Paal X Y


WB1 89178.794 473151.234


WB2 89183.538 473152.642


WB3 89180.174 473144.735


MP1 89179.930 473150.227
187 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page